9. letný EYOF v Belehrade: 4 medaily pre slovenský stolný tenis!

 

 

 

   

 

            Skvelý úspech zaznamenal slovenský mládežnícky šport na 9. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v dňoch 22.-27. júla 2007 v Belehrade. Slovenská výprava pozostávajúca z 54 športovcov a 25 členného sprievodu získala na tomto významnom mládežníckom podujatí rekordný počet 8 medailí. Príjemným prekvapením pre nás bolo, že polovičku z cenných kovov vybojovali stolní tenisti – ani jeden člen nášho reprezentačného kvarteta nevyšiel naprázdno. Najviac sa darilo, tak ako na ME mládeže v Bratislave, Topoľčianke Barbore Balážovej. V dvojhre získala striebornú medailu a kov rovnakej kvality pridala aj v štvorhre spolu s Alžbetou Danovou.  Potvrdila tak svoju vysokú výkonnosť a sľubnú perspektívu aj v juniorskej kategórii, kde  prejde od 1. januára 2008.  Výborne si počínala aj Alžbeta Danová, ktorá si okrem striebra za štvorhru priniesla z Balkánu aj bronz za mix, ktorý si vydobyla spolu s Jakubom Fígeľom. Cenné je aj 6. miesto v dvojhre, ktoré ju posúva medzi kadetskú elitu.  Mladí slovenskí stolní tenisti utvorili v Belehrade ojedinelý rekord, keď vyhrali 32 zápasov za sebou!

 

            Pochlapili sa aj slovenskí kadeti, ktorí do Belehradu necestovali s medailovými ambíciami. Jakub Figeľ k bronzovému mixu pridal aj 3. miesto v štvorhre spolu s Davidom Karasom a iba malý krôčik mu chýbal k postupu do štvrťfinále v dvojhre chlapcov.  Navyše Barbara  Balážová a David Karas nevyužili šancu na postup do semifinále v mixe.

 

            Slovenskí športovci na 9. EYOF dosiahli historicky najlepšie výsledky, keď získali celkovo 1 zlatú, 4 strieborné a 3 bronzové medaily.

 

            Podrobnejšie o výsledkoch celej slovenskej výpravy na 9. EYOF v Belehrade si môžete prečítať na stránke www.olympic.sk.

 

SLOVENSKÉ  MEDAILY  Z BELEHRADU

 

ZLATO

Alexandra Štuková – atletika, 400 m,

 

STRIEBRO

Katarína Listopadová – plávanie, 200 m polohové preteky

Roman Turčáni – atletika, 400 m

Barbora Balážová – stolný tenis, dvojhra

Barbora Balážová, Alžbeta Danová – stolný tenis, štvorhra

 

BRONZ

Dana Čížková – atletika, skok o žrdi

Jakub Figeľ, Alžbeta Danová – stolný tenis, miešaná štvorhra

Jakub Figeľ,  Dávid Karas – stolný tenis, štvorhra

 

 

ĎALŠIE   BODOVANÉ   UMIESTNENIE  SLOVÁKOV

 

5. MIESTO

Družstvo vodných pólistov SR

 

5.-8. MIESTO

Dávid Karas, Barbora Balážová – stolný tenis, miešaná štvorhra

 

6. MIESTO

Katarína Listopadová – plávanie, 100 m voľný spôsob

Alžbeta Danová – stolný tenis, dvojhra

 

Prehľad výsledkov stolného tenisu z EYOF v Belehrade možno nájsť na internetovej stránke www.beograd2007.org

 

FOTOMOMENTKY – z 9. EYOF 2007

 

Kvarteto slovenských stolnotenisových medailistov na 9. letnom EYOF v Belehrade -  zľava hore Barbora Balážová a Alžbeta Daňová, v podrepe Dávid Karas a Jakub Fígeľ.

Foto: Ľubomír Souček

 

Na 9. EYOF v Belehrade medzi najúspešnejšie členky slovenskej výpravy patrili stolné tenistky Barbora Balážová a Alžbeta Danová, ktoré si vybojovali po dve medaily. Balážová striebro za dvojhru a štvorhru, Danová striebro za štvorhru a bronz za mix s Fígeľom.

Foto: Ľubomír Souček

NAJ.sk